Mediation

U kunt ervoor kiezen om uw scheiding te laten bemiddelen door onze advocaat-mediator. Dit is voordelig: u deelt dan de kosten met uw (ex)-partner, omdat u niet ieder apart een eigen advocaat hoeft te betalen. Bovendien is een mediationtraject prettiger voor de betrokken partijen en voor de kinderen. Bij deze manier van scheiden probeert u immers samen tot een oplossing te komen. Dit kan ook als u het nog niet op alle punten met elkaar eens bent. Het is voor de toekomst voor u (en uw kinderen) van belang de scheiding op een goede, respectvolle manier af te ronden en afspraken te maken die juridisch stand houden. Ook kunt u op deze manier een langdurige, kostbare scheidingsprocedure voorkomen.

De afspraken die u tijdens de mediation met elkaar maakt over de kinderen, de alimentatie en de boedelverdeling, worden juridisch vastgelegd in een echtscheidingsconvenant en/of een ouderschapsplan. Zo voorkomt u dat er na afloop nog geschillen ontstaan.
De advocaat-mediator zal na een succesvolle mediation bij de rechter het echtscheidingsverzoek indienen en zorg dragen voor de toezending van het echtscheidingsconvenant/ ouderschapsplan. De echtscheidingsbeschikking volgt dan al na een aantal weken, zonder dat er een rechtszitting aan te pas komt.

Read about Mediation in English